Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Parę pytań pomocniczych :-)
autor komentarza: kay
data dodania: 2015-02-13 12:01:13
treść:
Witam,
Tak mi się złożyło, że znów mogę wrócić do Maroka , ale że jadę w nieznane dotąd sobie rejony to pragnę od szanownych forumowiczów uzyskać nieco konkretnych informacji.
Wyjazd jest co prawda krótki i zakłada wyłącznie przemieszczanie się transportem publicznym, więc z racji czasu na pewno go zmodyfikujemy o ile się dogadamy .
Lądujemy sobie w Rabacie a wracamy z Marrakeszu.
Na początek interesuje mnie jak z lotniska Rabat-Sale dotrzeć do Rabatu bądź Sale? Czy późnym wieczorem wchodzi w grę tylko Grand taxi czy są tam jakieś lokalne autobusy????
Maksymalnie w Rabacie zakładam dwie noce, więc chciałbym mieć gdzie spać  Coś mi polecicie??? Nie drogo i nie dostojnie ale typowo bacpakersko . Może jakiś tambylec doradzi co warto a co nie tam zobaczyć???
Następnie zamierzamy jechać do Casy ale nie żeby ją wydawać Boże broń 
Gdzie znajdę autobusy do Casablanki z Rabatu????
W sumie w Casablance interesuje mnie tylko meczet Hassana, tak więc może ktoś wie ile tam kosztują bilety i ile osób ma liczyć grupa zwiedzających??? Jeśli jest jeszcze coś co polecacie zobaczyć to napiszcie proszę!!!!
Z Casablanki do As Sawiry zaniesie nas los(autobus). Tu zamiar jest jeden: pewna Pani opalić się musi, a że pewnie i spać zachce to podrzućcie noclegu propozycję????
Z As Sawiry autobus jechać na Agadir każe, lecz czy warto mam nadzieję, że mi pomożecie????
Nocleg zdać się z jeden tam lub w okolicy może, więc jak coś polecacie to napisać raczcie???
A teraz poważnie:
Moim celem jest Sahara Zachodnia i dlatego myślę o połączeniu z Agadiru do Laayoune lub do Dakhli nawet. Jest nie za wiele relacji z tego terenu, więc jak ktoś był i może mi coś konkretnego podpowiedzieć to uprzejmie proszę!!!! Interesuje mnie wszystko od przejazdów po ceny i noclegi. Może ktoś zna jakieś alternatywy dla supratoura???? Wiem o samolocie ale trochę ten koszty więc nie chciałbym z nich korzystać.
Mam też pytanko o transport z Marakeszu na tamtejsze lotnisko, skąd ten miejski autobus odjeżdża??? Może gdzieś przy Kutubiji???
Pozdrawiam wszystkich.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl