Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wrociłam z Tanzanii - cenne rady |
autor komentarza: kathrinka6 |
data dodania: 2015-02-21 23:41:54 |
treść: Polecam znaleźć sobie taksiarza gdzieś na lotnisku i wziąść od niego namiary i zawsze ustalić cenę kursu przed jazda. Koszt z lotniska na Jambini 40$ transport z hotelu cool running, później sami z kierowcą się dogadalismy bez pośrednictwa hotelu i sam nas woził za pół ceny :) z uroa do Stone town 25$, alko miałam na promie, nikt nie sprawdzał bagażu. Taxi z promu w dar es saalam na lotnisko 20$ w korkach jedzie się ponad h. Z wypożyczalni nie korzystałam. Spice tour 15$ wycieczka z grupą na 2 auta, tania wiec nie spodziewaj się cudów, dla lubiących kuchnie emerytów :) żółwie ok 35$ wycieczka prywatna tylko my i przewodnik, delfiny koszt taki sam i reż prywatnie wiec na łodzi tylko my i kapitan, w oddali tylko 2 inne łodzie wiec nie było przepychu. Wycieczka b męcząca można zawału dostać po ok 10 oddanych skokach do wody 4 mega udane, można było wnet dokonać delfinów całe stado plywalo. Dla osób co dobrze umieją pływać, na hasło kapitana jump jump jump! Trzeba było jak najszybciej wskoczyć do wody i płynąć w stronę delfinów. Nasz kapitan był b doświadczony. Ta wycieczka kupiona na Jambini a reszta w Stone Town na mieście pełno biur oferujących wycieczki. W Stone Town spałam w clove hotel, lokalizacja b dobra ale hotel nie jest godny polecenia za to najlepszy nocleg w całej tanzanii to uroa Bay Beach resort. Plaża piękna piaszczysta, gdy był odpływ można było dojść do wysepki a tam porostu był raj! Plaża ba Jambini bardziej dzika ale też piękna. W Stone Town ok 20 zawsze wracaliśmy juz do hotelu, lepiej nie kusić losu, polecam nic y market z jedzeniem i restauracje tuż przy samej plaży living Stone :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.