Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: jak podrozowac samej dziewczynie po Iranu??? |
autor komentarza: kay |
data dodania: 2015-02-26 12:55:25 |
treść: Witaj Z koleżanką byliśmy na przełomie października i listopada 25 dni w Iranie nie będąc parą (choć wszyscy zakładali, że jesteśmy małżeństwem). Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to nic złego Ci nie grozi, ludzie są kochani. Zadbają o Ciebie, napoją i nakarmią a nawet zaproponują gościnę. Jak będziesz sama licz się z tym, że będzie Cię zaczepiało mnóstwo osób proponując pomoc. Zazwyczaj kobiety chciały się przywitać i co ciekawsze były bardziej otwarte niż faceci, ale jak zostawiłem koleżankę na moment samą idąc po coś do picia czy lody - to w oka mgnieniu miała męskiego towarzysza (pewnie zasługa jej urody). Irańczycy wiedzą, że mają w świecie złą opinię i walczą z tym, więc tam nie zginiesz. Ale pamiętaj o stroju. W mieście możesz podkreślić talię i ostro sie wymalować żeby od Iranek nie odstawać za ostro. No i nie bierz jakichś tam czarnych wdzianek. Ubrania tam są mega kolorowe w miastach. Na wsi jest bardziej konserwatywnie, zwłaszcza po niżej Kermanu - tam się źle czuliśmy. Zwłaszcza koleżanka, a ja mało nie poszarpałem się z taksiarzem. Co do zasłaniania włosów to też bez szaleństwa, ale to zobaczysz sama. Jak masz jakieś pytania to pisz. Postaram sie w miarę szybko odpisać Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.