Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: WYMIANA WALUTY TAJLANDIA |
autor komentarza: Piotrekbb |
data dodania: 2015-02-28 15:15:47 |
treść: z kartami nie jest tak do końca łatwo raczej mało gdzie można płacić. Nam nie udało się z żadnym motelu zapłacić, Udało się wycieczkę kupić ale doliczyli 3% prowizji w sumie wyszło to taniej niż wybranie z bankomatu. A bankomaty to są bardzo skomplikowane to nie jest tak jak w Polce czy UE. Jeśli nie znasz perfekt Angielskiego to wyplata jest trudna nie zawsze bankomat ma taką kwotę jak chcesz nie zawsze pozwala na wypłatę większej kwoty. I ciągle pisze komunikat. W Kambodży jest łatwiej to tak dla porównania. I prowizja za wypłaty to 160 batów. Ja chciałem wybrać równowartość 200 dolarów i byłem w paru bankomatach żaden nie miał odpowiedniej kwoty na całość. I wybierałem 2 razy i sama prowizja już byłą 320 bata. Lepiej zabrać gotówkę. Karta w Tajlandii nie jest niczym zabezpieczona nie chcą pinu podpisu. Kto ją ma w ręku może wszędzie nią płacić gorzej niż gotówkę bo gotówkę ci ukradną i tyle a na karcie jeszcze debet zrobią. W sklepie jak będziesz płacić to kartę możesz spokojnie dać innym i też nią zapłacą nawet miejscowym tam nikt tego nie sprawdza. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.