Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: na stałe do Hiszpanii |
autor komentarza: kasbrzozowska1 |
data dodania: 2015-03-06 21:00:43 |
treść: >>Z tym angielskim to nie do końca tak jak napisałaś. Owszem są miejsca w których >>angielski jest na poziomie komunikatywnym. Ale trafisz na dzielnicę w której może >>jedna osoba będzie mówiła i to łamanym angielskim. Lepiej rozpocząć naukę >>hiszpańskiego. A doszlifuje ją się za granicą. Moja ciotka lata temu wyjechała z >moim >>wujkiem po tym jak stracili pracę. Tylko wujek coś potrafi , ona to ani be ani me. >>Tam zapisali się do szkoły on się uczył z anielskiego na hiszpański. Tak że teraz >>może z każdym rozmawiać i nie martwić się o brak zrozumienia. A ciotka miała >kłopoty >>bo jedyne co to mogła sprzątać w firmie pomimo, wcześniejszej pracy. Musieli jej >>załatwić korepetytora z polski. Bo inaczej się nie dało. Z tego co mówiła to było >>bardzo poniżające jak na początku musieli jej pokazywać co ma robić. > >To była jakaś praca po znajomości? Jakoś nie chce mi się wierzyć ,że tak po prostu >się spakowali i pojechali do innego kraju. Już nie ma tak naiwnych ludzi jak kiedyś. >Co ktoś napisze to szczera prawda. Żeby tak wsiąść i pojechać to trzeba przynajmniej >mieć załatwioną pracę. Nie wyobrażam sobie wyjazdu do innego kraju tylko dlatego, że >kogoś zwolniono. To bez sensu. Wujek miał znajomości. To ciotka pracowała gdzieś bo jego kolega z dawnych lat był prezesem jakiejś spółki. To im pozałatwiał. Podobno razem studiowali, na politechnice warszawskiej. Na początku mieli ciężko. Z pensją i samym dostosowaniem się. Ale teraz jak do nich jeżdżę to mają bardzo ładny dom :) Warto było wyjechać z tego kraju. Moja mama żałuje, że też nie wyjechała stąd. Bo było by mi lepiej. Przynajmniej czasem tak mówi :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.