Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Najlepszy przewodnik w Nepalu |
| autor komentarza: paweł.p |
| data dodania: 2015-04-07 17:21:56 |
| treść: Kathmandu to trzy miasta, gdzie tysiącletnia historia leży na bruku. Wszędzie gdzie nie spojrzysz lub staniesz historia, ale nie taka plastykowa dla turystów z „góralem” przebranym za misia z napisem nie dotykać . Wszystko jest otwarte, wszystko można dotknąć, powąchać i spróbować. Musisz wejść w podwórka, zobaczyć jak żyją miejscowi, pójść z nimi do knajpy, zajarać sziszę, pogadać. Przejść pieszo z jednego miasta do drugiego, a nie zasuwać taksówką z przewodnikiem w ręku. A tak na marginesie, nie należy się dziwić, że jest głośno w mieście z niską zabudową w którym żyje milion ludzi, a jak twierdził mój miejscowy znajomy drugi milion przebywa nielegalnie. Nie odniosłem też wrażenia, że miasto jest brudne, koryto rzeki to ściek, ale samo miasto nie jest brudniejsze niż inne. Miasto jak każde inne może się nie podobać, ale pozwolę sobie niezgodzie się z poglądem, że trzy dni to max. Ja spędziłem w Kathmandu dwa tygodnie i zdecydowanie czuję niedosyt. Każdego, kto ma możliwość, namawiam na zdecydowanie dłuższy pobyt. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.