Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: POBYT NA STAŁE W HISZPANII - PALMA DE MALLORCA |
autor komentarza: artburger2 |
data dodania: 2015-05-15 10:40:01 |
treść: Witam, po mojej pierwszej, turystycznej wizycie na Majorce, bardzo intensywnie myślę nad szansą przeniesienia się tam na stałe z moją narzeczoną. Ja mam średnie wykształcenie i utrzymuję się w PL z naprawy komputerów, moja narzeczona wyższe i zajmuję się okolicami WebDeveloperki, za to zna komunikatywnie hiszpański - jesteśmy z Wrocławia. Ja mam blisko 40-stkę, moja połowica jest młodsza znacznie. Szukam osób, które mogą coś doradzić na temat następującego planu: Uczę się intensywnie hiszpańskiego. za rok, pół najwcześniej jadę do Palmy. - zakładam w Palmie jednoosobową firmę naprawiającą komputery co daje mi jak rozumiem prawo stałego pobytu (czy w Palmie może być inaczej, nie bo to Hiszpania po prostu, prawda?) i dopóki to się nie rozkręci szukam byle jakiej pracy - od mycia garów po inne, a komputery naprawiam po godzinach. Interesują mnie koszta utrzymania firmy (stałe opłaty) i minimum na pokój, życie Waszym zdaniem. Chcę żeby narzeczona dołączyła do mnie jak już w Palmie będę miał jakąś stabilność. Co sądzicie o takim planie, gdzie może być problem? Czy to się może udać ? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.