Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: samochodem w leasingu do Albanii |
autor komentarza: paweł.p |
data dodania: 2015-08-03 02:25:20 |
treść: W wielu krajach poza strefą Schengen, w tym w Albanii, wymagany jest dokument dla osób prywatnych, upoważniający do korzystania z pojazdu, którego właściciel nie znajduje się w pojeździe. Ponieważ nie sprecyzowałeś, czy "samochód leasingowy" jest firmowy, czy prywatny, tzn. czy w dowodzie wpisana jest babcia Malin, czy jej firma BABCIA MALINA z o.o. dlatego dobrze Ci radzili abyś sporządził taki "authorisation". Jeżeli BABCIA z o.o. to wystarczy pozwolenie wydane przez firmę, jeżeli babcia Malina to niestety musi być notarialne. Wiec kwestia Twojego "fartu" zależy od rodzaju babci. Sam też kiedyś przejechałem Albanię prywatnym samochodem bez właściciela, ale była to uprzejmość celnika i trochę musiałem się nagimnastykować, aby mnie przepuścili i zrobili to tylko dlatego, że jechałem dalej do Grecji. Czyli u mnie był fart, ponieważ na wstępie zaćwierkali mi "authorisation please". |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.