Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Borneo - Kinabalu |
autor komentarza: abm27 |
data dodania: 2015-09-07 20:34:22 |
treść: Ja byłem w marcu bez rezerwacji i po wielu podejściach do biura parku udało mi się oficjalnie załatwić wstęp z przewodnikiem i jednym noclegiem dla dwóch osób za niecałe 600. Jest to możliwe , ale trzeba mieć wiele cierpliwości i wytrwałości w atakowaniu biurokratów którzy mają serdecznie w czterech literach skąd jesteśmy i jak daleką drogę przebyliśmy aby się wdrapać na Kinabalu. Moim zdaniem, te zaporowe opłaty to nonsens, tylko komercyjne biura podróży zarabiają na tym krocie. W pierwszej wersji chciano od nas wyciągnąć 1500 od osoby, a udało się po niecałe trzysta od osoby. Koszt można jeszcze obniżyć przy większej grupie z jednym przewodnikiem. Życzę miłego wspinania i pamiętajcie aby nie obnażać się na szczycie, bo to obraza świętego miejsca, nie tak dawno było głośno na ten temat w TV. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.