Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Madagaskar na 10 dni |
autor komentarza: miejska |
data dodania: 2015-09-16 19:00:37 |
treść: O jak ładnie napisałaś...."nacieszyć oczy przyrodą" miód na moje serce. Tym bardziej zachęcam Cię do zdobycia Isalo, bowiem tam masz wszystko - lemura brązowego, który mnie zrobił przegląd w bagażu podręcznym, nieziemskiej urody fly catchers, gadające skały, wąwóz, strumień, unikatową roślinność, baseny - jednym słowem w s z y s t k o co oko cieszy. Z Antananarivo to ponad 700 km. rozsądnie jest rozplanować tę trasę na dwa dni. Ale oczywiście, bardzo wczesna pobudka i cały dzień w samochodzie ( droga asfaltowa i jak na madagaskarskie warunki nienajgorsza) i można dojechać w 1 dzień. Teoretycznie masz wybór jak tam się dostać. Jeżdżą na tej trasie taxi brousses. Innym, wygodniejszym, ale też droższym sposobem jest wynajęcie samochodu wraz z kierowcą ( mam sprawdzone namiary). Na miejscu trzeba znaleźć przewodnika, który poprowadzi ekipę przez ten cud natury. Jeśli dobrze pamiętam, można wykupić dwudniowy trekking z noclegiem na terenie parku. Nie mam pewności czy dłuższe treki też organizują. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.