Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Madagaskar na 10 dni |
autor komentarza: miejska |
data dodania: 2015-09-17 18:24:30 |
treść: Tak. Ja zażywałam lariam ( bo można było bez problemów kupić w Cieszynie Cs). I jestem przekonana o konieczności podejmowania wszelkich środków zapobiegawczych aby nie narażać się i naszą wycieńczoną służbę zdrowia na straty powodowane długotrwałym procesem leczenia malarii. Więc, zażywałam lek, stosowałam repelenty, często spałam pod moskitierą. Madagaskar na mapach epidemiologicznych jest zaznaczany jako kraj o wysokim zagrożeniu. Stąd, lepiej nie ryzykować. Niech nie zabrzmi to jak zachęta, ale komarzyce najbardziej kąsały na północy w NP Amber Mt NP, całymi rodzinami, klanami i zrzeszeniami się rzuciły na nas. Isalo jest na południu ... Znam ludzi, którzy twierdzą, że można się skutecznie chronić przed ukąszeniami komarzyc: długie rękawy, spodnie, repelenty, moskitiera. Może warto poszukać wiedzy u ekspertów. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.