Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Byłem w Indiach-szczerze odradzam
autor komentarza: tintin
data dodania: 2008-01-14 17:15:41
treść:
witam
też byłem w Indiach w zeszłym roku, ale słowa hannibala 73 "szczerze odradzam" trochę mnie poirytowały.
Indie są krajem pełnym kontrastów i jedynym w swoim rodzaju, jak wiele innych ciekawych miejsc na świecie.

jeśli chodzi o jedzenie to z całą pewnością mogę powiedzieć, że każdy znajdzie tam coś dla siebie. są potrawy oparte na ryży lub na makaronie, potrawy ostre i mniej pikantne. jest jedzenie na zimno i gorąco, na ulicy i w restauracjach. pisanie "jedzenie syf" jest wielką przesadą.

to, że Hindusi ciągle nagabują białych starając się od nich wyciągnąć pieniądze to normalne w tak biednym kraju jak Indie. nie ma się co dziwić, kiedy większość Hindusów dysponuje rocznie gotówką, którą my wydajemy nierzadko podczas jednej wyprawy do hipermarketu.

co do komunikacji to nie zgodzę się w ani jednym procencie:
sieć kolejowa jest rozwinięta bardzo dobrze, połączenia samolotowe prawie w każdym kierunku. komunikacja miejska fantastyczna (autobusy prawie wszędzie) metro - nie będziemy mieć takiego za 50 lat w Polsce. Taxi są wszędzie, no a riksze to jest marzenie każdego dużego miasta - wychodzę z dowolnego miejsca w którym byłem i od razu wsiadam i jadę. nie szukam przystanku, nie czekam na tramwaj. jadę i to za grosze.

zwiedziłem tylko mały kawałek Indii, ale chętnie zobaczył bym więcej.
kraj, który rzeczywiście nie jest tak piękny jak kolorowa Tajlandia, ma bardzo wiele ciekawych miejsc, tylko trzeba chcieć je dostrzec i przede wszystkim trzeba umieć je oglądać.
widać hannibal73 nie potrafił się wyciszyć, nie potrafił nie zwracać uwagi na naciągaczy i oszustów, którzy są w każdym jednym kraju, gdzie przyjeżdżają tłumy białych.
jeśli Indie będziemy oglądać tak, aby nie raził nas brud i krowie odchody to na pewno nam się spodobają.
poza tym uważam, że trzeba ten kraj zobaczyć, aby móc bardziej docenić to co mamy na co dzień.

pozdrawiam wszystkich, którzy będą ten kraj odwiedzać i radzę:
w Indiach trzeba się wyciszyć i wyluzować, wtedy na pewno się nam spodobają.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl