Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Tajlandia 13-27 listopada pare pytan :)
autor komentarza: sengaia
data dodania: 2015-10-30 18:36:49
treść:
Witam,
Wybieramy sie z mezem na tygodnie do Tajlandii w zwiazku z tym mam pare pytan.
1. Slyszlam o tym ze paszport musi byc wazny przynajmnije 6 miesiecy przed wjazdem do Tajlandii ale z drugiej strony kto inny informowal mnie ze musi byc wazny jeszcze 6 miesiecy po wyjezdzie z Tajlandii, ktora wersja jest prawidlowa?
2. wize mozna wyrobic na lotnisku w Bangkoku bezproblemowo czy lepiej jednak jest to zrobic w Polsce?
3. co byscie polecili do zobaczenia jesli mamy cala sobote i niedziele w Bangkoku? Czy oplaca sie jechac do Ayutthaya czy lepiej poswiecic czas tylko na Bangkok? (w drodze powrotnej przed wylotem do Polski bedziemy miec jeszcze jeden dzien w Bangkoku), jaka jest wasza opinia na temat plywajacego targu ktory znajduje sie w okolicach Bangkoku?
4. Czy ktos z Was lecial Air Asia, jakie macie opinie na jej temat?czy na cos szczegolnie musimy uwazac?
5. Od poniedzialku do niedzieli bedziemy w Ao Nang w zwiazku z tym:
-jaki jest najlepszy sposob dostania sie z Krabi town do Ao nang?
- gdzie warto sie wybrac z Ao nang?
-czy lepiej jest zarezerwowac wczesniej przez internet jakas wycieczke czy nie ma problemu na miejscu z kupieniem (chodzi mi o Ko Phi Phi, Ko Lante i jeszcze park morski Ao Phang Nga?
6. Na koniec lecimy z Krabi do Chiang mai i bedziemy tam od 23 do 26 listopada w trakcie naszego popytu bedzie tam LAntern festival, czy ktos z was moze byl i moze sie podzielic jakimis praktycznymi wskazowkami np gdzie najlepiej sie wybrac zeby podziwiac widoki.Czy jest wtedy bezpiecznie? Na co warto zwrocic uwage? Poza tym co warto zobaczyc i zrobic bedac w chiang mai 4 dni?
7. Gdzie najlpiej wymienic pieniadze po przyjezdzie do Bangkoku? Czy polecacie jakis kantor czy bank? Widzialam na forach ze w hotelach tez mozna ale jest tam pobierana prowizja? My mamy euro, nie wiem czy nie lepiej jednak dolary?
8. Jakie praktyczne rzeczy polecacie ze soba wziac: czytalam o tym ze kremy na opalanie bo tam sa dwa razy drozsze i cos na komary, czy polecacie wziac peleryne czy tam na miejscu kupic? w jakich cenach sa tam letnie ubrania, bo zastanawiamy sie nad tym zeby nie brac za duzo i kupic na miejscu
9. Czego polecacie sprobowac w Tajlandii jesli chodzi o jedzenie, wszedzie widze Pad Thai i owoce, czy cos jeszcze? i jakie atrakcje zobaczyc? boks tajski mnie i meza srednio interesuje, jazda na sloniach slyszalam ze jest popularna ale slonie sa tam wykorzystywane i zle traktowane, masaz tajski? zastanawiamy sie nad tym bo odbydwoje z mezem mamy problemy z kregoslupem a kojarzy nam sie on raczej z masazem w ktorym uzywa sie duzo sily. Jakie rzeczy warto przywiezc z Tajlandii jako pamiatke?
10. czy macie jakies praktyczne wskazowki dotyczace przechowywania pieniedzy i dokumentow?
11. czy mozecie polecic mi cos poza dropboxem jesli chodzi o przechowywanie zdjec? w razie gdyby ukradziono mi aparat chcialabym wrzucac zdjecia do czegos takiego (mam zamiar zabrac ze soba tylko minibooka ktory jest dobry do internetu sam w sobie jednak nie posiada zbyt duzo pamieci zeby na niego zgrac), mam jeszcze dysk zewnetrzny ale nie wiem czy jest sens jesli moglabym umiescic w dropboxie (tam jest cos takiego jak haslo zebym tylko ja miala dostep do tych zdjec? nie znam sie bardzo dobrze na technologii)
12. czy polecacie jakis konkretny przewodnik, ja mam Planet, wydaje mi sie ze jest fajny, ale moze znacie jakis lepszy?

Z gory przepraszam za zasypanie pytaniami, ale to nasz pierwszy wyjazd do Azji i chcemy byc dobrze przygotowani, dziekuje serdecznie za wszelkie odpowiedzi i wskazowki! :)
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl