Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Jak to wygląda |
autor komentarza: sal paradise |
data dodania: 2015-11-14 07:13:55 |
treść: Ok jeszcze pytanie o kurtke-ja miałem ze sobą bluzę polarowa niezbyt gruba,pod to termalna bielizna,a warstwy zewnętrzne to był tzw sweter puchowy i jeszcze na wszelki wypadek miałem hardshell ;) czyli po ludzku kurteczka antywiatrowa antydeszczowa.i tyle-wystarczylo.rekawiczki oczywiscie rowniez.na odwloku-spodnie antywiatrowe antydeszczowe i pod spodem kalesrajdy termal i ok. Czapka I kaptur z kurtki. Sweter puchowy jesli nie wiesz co to jest-to cos jakby cienka kurtka puchowa.temperatury w okolicach bazy to jakies 0,-5,-7 w nocy.roznie..;) Kurtka puchowa typu 500gr czy cos takiego większego nie bedzie raczej potrzebna,taki sweter puchowy plus polarek i termal działa jak trzeba.ten sweterek puchowy sprasowuje sie do wielkości dwóch pieści.jedna z kieszeni stanowi worek.polecam fajna rzecz.niestety tania nie jest. Jeszcze słowo o pogodzie. Himalaje to różnice pogodowe czyli na dole tropik i idzie sie w krótkim rekawie i spodenkach a czasem to chcialoby sie wręcz nago a potem gdzieś tak na 3000robi sie chłodniej i stopniowo wchodzisz w zimę.takze ciuchy trzeba miec na 4pory roku. Snieg w okolicach bazy w kwietniu byl niezbyt gleboki.moze do kostki.. Warto to zrobic-ta trasa jest fantastyczna.w dzien mozna sie troche rozpiac tam na gorze przy bazie bo sloneczko przygrzewa na tej wysokosci tak jak u nas czasem gdy zima sloneczna a przy tym mrozna.widok lodowca Annapurny i szczyty zostanie z Toba juz na cale zycie:)) namaste |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.