Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Rzucić korporacje/Warszawe - wszystko i wyjechać |
autor komentarza: usunięty/nieznany |
data dodania: 2015-12-01 19:47:53 |
treść: Od wielu lat chodzi mi po głowie myśl, aby wyjechać w świat, gdziekolwiek - tułać się po świecie z psem, poczuć się wolny od całego zgiełku - musisz więcej, musisz starać się bardziej, oni są lepsi. Dyrektor, Prezes - chce żebyś to zrobił na już. Przez lata prasuje codzień koszule i pastuje swoją kolekcje pantofli, pucuje szkiełka od zegarków - które kolekcjonuje. Mam 33 lata.Mam dosyć już życia w pędzie korposzczurków. Miałem i własne mieszkanie i plany życiowe i obeitnice i mam cholerne wykształcenie.... A w głowie już od nastu lat marzenie o którym mało kto wie, aby żyć inaczej. Ma ktoś tak, inspirują mnie opowieści ludzi co rzucili wszystko, spią nad jeziorami - wolni od tego wszystkiego. Często podróżują z psami, czasem są to podróże parnerskie. Boże jak ja wierze, że odezwie się tu do mnie dziewczyna i napiszę "Rzucam pracę i chce z Tobą jechać - zwiedzać, popracować to tu to tam, a może sie gdzieś osiedlić" Całe życie udowadniam sobie, innym jaki to jestem wartościowy i po co jak w sercu nie mam tego co dookoła. Stolica/ Warszawa/ Perfumy/ Kino/ i książki - jedyna namiastka ucieczki od tego pierdelnika. Mój cel --- plecak, namiot, pies i w pizdu z tym całym gównem. I to pisze wam facet, który większość życia zdobywał ponadprzeciętne wykształcenie, walczył o utrzymanie w korporacji, zobaczył pare krajów i czuje pętle na szyji bo nie robi to co trzyma głeboko w sercu. Jakże wolny jest "Mieciu od samych swoich", jakże wolni są ludzie, którzy walneli to całe piekło wśród ludzi i niezrozumienia ze strony świata. Czy jest ktoś taki/taka o podobnych odczuciach do moich. Może z Warszawy ? Może coś nas połączy i wyjedziemy na wspólną tułączkę ? Pisać nie gryze :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.