Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: wrocilem z miesiecznego pobytu w Kambodzy |
autor komentarza: bog41 |
data dodania: 2015-12-13 15:13:16 |
treść: To nie tak: 80 proc. turystów odwiedzających Kambodże przyjeżdża z Tajlandii na kilka dni do Siem Reap (Ankor Wat). Siem Reap to nie jest natomiast prawdziwa Kambodża. Ja zrobiłem trasę: Phnom Penh - Otres Beach - Kep - Takeo - Phnom Penh - Pursat - Battambang - Siem Reap, a wiec w znaczniej mierze na prowincji. Nigdzie nie spotkałem się z żadnym przejawem naciągactwa (w przeciwieństwie do Tajlandii), jak również nigdzie na świecie (a trochę zjechałem) nie spotkałem tak życzliwych i zawsze uśmiechniętych ludzi. Co do cen: W Kambodży walutą obowiązującą jest zasadniczo USD i to wysoki kurs USD do PLN może robić wrażenie drożyzny. Dotyczy to jednak miejsc turystycznych. Ceny na prowincji: najlepszy hotel w mieście 15 USD, piwo 0,5 USD, papierowy 1 USD, butelka lokalnej whisky 1 USD, posiłek 2-3 USD, tuk tuk na poł dnia 10 USD. Ogólne: ceny w miejscach turystycznych jak w Tajlandii, na prowincji jest o połowę taniej. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.