Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: pamiątki z Polski |
autor komentarza: Bo1 |
data dodania: 2015-12-18 11:52:24 |
treść: Nie przejmuj się za bardzo, tym co tu czytasz i rób to co uważasz za stosowne. Zawsze zabieram trochę rzeczy kojarzących się z Polską na wyjazdy. Zwykle są to breloczki, magnesiki, otwieracze do piwa z flagą, bądź orzełkiem. Nie jest to garść koralików dla tubylców, ani bele perkalu..., a zwyczajnie gest sympatii z mojej strony. Często ktoś podwozi mnie stopem i nie chce pieniędzy, czasem (zwykle na terenach dawnego ZSRR) spotykam i rozmawiam z kimś kto ma polskie korzenie... , czasem dostaję jakiś drobiazg - nigdy nie zdarzyło się, by ktoś źle odczytał moje intencje. Wożenie słodyczy etc. jest problematyczne, bo albo się roztopią, albo jest mało miejsca w plecaku, a tego rodzaju drobiazgi zajmują b. mało miejsca, a dają sporo radości tym, którzy je dostają. W internecie jest sporo sklepów z "pamiątkami z Polski", więc kosztują też niewiele..., choć oczywiście można wyjść z założenia - płacę - wymagam i kropka.... Pozdrawiam, życząc udanych wyjazdów :). |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.