Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Ubezpieczenie USA na 2 tyg |
autor komentarza: Menhir |
data dodania: 2015-12-31 15:54:26 |
treść: Nie napisałeś, niestety, do jakiej wysokości szkody byłeś ubezpieczony. Ja kupiłam polisę razem z biletem i obejmowała ona także rezygnację z przelotu oraz choroby przewlekłe (np. zwykłe nadciśnienie zaznaczone w karcie u lekarza rodzinnego to już taka choroba) na 50.000 EUR i 17 dni za kwotę niższą niż Twoja. Po przeczytaniu jednak ile kosztują w USA najprostsze zabiegi i diagnoza, doubezpieczyłam się jeszcze. W polisach do USA ważna jest kwota przeznaczona na leczenie ambulatoryjne, bo szpitalne z reguły definiowane jest na pobyt w szpitalu 3 dni lub więcej i akurat do tego kraju zwykle koszty leczenia ambulatoryjnego są ograniczane (zapewne dlatego, ze najdroższa jest pierwsza pomoc i diagnostyka). Trzeba więc zwracać na to uwagę, wykupując polisę. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.