Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Penang/ Pangkor |
autor komentarza: leon15 |
data dodania: 2016-01-05 13:33:06 |
treść: W Malezji kupowałem bilety u kierowcy, nie było problemu. Byłem też na Pangkor, płynie się promem z Lumut jakieś pół godziny, może nie to że odradzam ale nie zachęcam. Nic tam nie ma szczególnie ciekawego. Ogólnie nie żałuję, bo podoba mi się każde nowe egzotyczne miejsce. Całą wysepkę objedziesz w jeden dzień skuterem, 30 RGM/dobę i nie trzeba zostawiać paszportu jak to ma miejsce np. w Tajlandii, gdzie później oglądają sprzęt z każdej strony i próbują wyciągnąć kasę za każdą ryskę na lakierze. Plaże ładne ale z daleka, woda koloru burego, nieprzezroczysta, piasek gruby i ciemny. Noclegi drogie, jedzenie marne, choć dosyć tanie zwłaszcza owoce morza. Ale za to luz i spokój, białych turystów jak na lekarstwo :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.