Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Bali - podróż bez biura |
autor komentarza: Tomek z Łodzi |
data dodania: 2016-01-22 00:09:17 |
treść: zaczęliśmy od wybrania terminu i poszukiwania lotów. Chcieliśmy wylecieć na początku stycznia. Tak też szukaliśmy lotów. Najkorzystniejsze ceny zaproponowały linie Qatar Airways z przesiadką w Doha w Katarze. Lot do Doha trwał ok 6 godz. Tam mieliśmy 16 godzinny stopover (przestój między jednym lotem a drugim). Czytając informację wcześniej postanowiliśmy wykorzystać ten czas na zwiedzenia i nocleg w Doha stolicy Kataru. Nocleg zarezerwowalismy jeszcze w Polsce w jednym z tańszych Hoteli (**) w centrum. Wylądowaliśmy w Doha ok 17:00 lokalnego czasu. Po wylądowaniu mieliśmy możliwość wyjść z lotniska lub udac się na strone transferów. Mając zarezerwowany hotel poszlismy na przyloty, gdzie aby wyjść na miasto musieliśmy wykupić wizy ok 30$/os. Wiza ważna jest na miesiąc. Pod lotniskiem bez kłopotu znaleźliśmy taksówkę. Właściwie to udaliśmy się w miejsce, gdzie jest specjalna strefa TAXI i jest osoba, która dryguje klientami i ustala miejsca dowozu kierowcom. Taksówki mają taksometry i rozliczamy się wg nich. Myśmy nie mieli lokalnej waluty to rozliczyliśmy się w $ (trochę wyszło drozej) Kurs do centrum to 15$. Wyczytaliśmy, że do centrum można dojść piechotą - ja tego nie widzę. Myśmy jechali tylko autostradami, żadnych chodników nie widziałem. Stare miasto jest bardzo ładne, najładniejsze, jakie widziałem w krajach arabskich. W Katarze jest prohibicja, więć w restauracjach można raczyć się sokami ze świeżych owoców podawanymi w kuflach piwnych :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.