Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kuba CAYO COCO- nocleg |
autor komentarza: Wodniak |
data dodania: 2016-02-07 01:09:30 |
treść: Tak, to ten sam hotel, obecnie nazywa się Colonial. Było to pierwszy hotel zbudowany na Cayo Coco, otwarty 13 listopada 1993 r. przez Fidela Castro. Spędziłem w tym hotelu 2 tygodnie w listopadzie 2015 r. i niezmiernie mi się podobał, posiada b. ciekawą architekturę. Co do cen, to trudno mi powiedzieć, jakie są za noc, bo ja wykupiłem 'all exclusive package'. Mogę tylko powiedzieć, że mieszkaliśmy w budynku #18, pokój 1836 na drugim piętrze (tzn. na pierwszym po polsku), niektóre pokoje są na 3 piętrze-i je polecam, bo pokoje na parterze mają nieraz nieprzyjemny zapach wilgoci oraz wchodzą do nich różne stworzenia. Nasz budynek znajdował się daleko od głównej restauracji, dyskoteki i basenu, toteż było ogólnie cicho, okna wychodziły na ocean, do plaży było ok. 30 m, czasem plaża była szeroka, czasem wąska, zależało od przypływów/odpływów. Obsługa w hotelu b. miła, jedzenie bardzo dobre. Za 5 CUC można wybrać się autobusem na sam koniec Cayo Coco do plaży Playa Pillar. Również pojechaliśmy na 3 dni do miasta Moron, mieszkaliśmy w casa particular-warto było! Na TripAdvisor zamieściłem dość obszerną recenzję (review), ale w języku angielskim-jak chcesz, to ją tu też zamieszczę. Jak masz jakieś pytania, to chętnie odpowiem. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.