Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Sprawdzony organizator safari - KENIA |
autor komentarza: Inek |
data dodania: 2016-03-02 20:15:58 |
treść: Wita wszystkich zainteresowanych! Wróciliśmy z Kenii 2 tygodnie temu. Przed wyjazdem przejrzałam kilka stron dotyczących safari, i bedąc totalnym laikiem postanowiłam zaryzykować z safari visit.com które organizuje wespół zespół pan Andrzej Przełucki w Polsce i pan Kennedy Muttuła w Kenii. Ponieważ mój angielski pozostawia wiele do życzenia, ucieszyło mnie to że mogę załatwić wszystko w Polsce przed wyjazdem, wybierając opcję z wielu możliwych na polskiej stronie pana Andrzeja, i przelewając jedynie 10% ceny na konto podane na stronie int. Owszem , mieliśmy obiekcje, ale stwierdziliśmy że w razie czego,to strata niewielka. ponieważ byliśmy 2 tygodnie, wybraliśmy opcję trzydniową Park Tsavo oraz Amboselii, pierwszy nocleg w Sarova Saltlic, drugi w Kibocamp pod Kilimandżaro. Cztery dni przed naszym wyjazdem na safari, skontaktował się z nami telefonicznie Kennedy Muttuła, i umówił na spotkanie w naszym hotelu 2 dni przed wyjazdem.Na spotkanie przyjechał bardzo punktualnie, zapłaciliśmy resztę kwoty,dostaliśmy pokwitowanie,i umówiliśmy spotkanie za dwa dni o 5 rano. Cały ten czas mieliśmy kontakt z panem Andrzejem, który pilotował nasz wyjazd, i w każdej chwili mogliśmy się upewnić że on wie o wszystkich poczynaniach wspólnika. Pojechaliśmy Jeepem, ponieważ taką opcję wybraliśmy sobie w Polsce. Kierowca był rewelacyjny, bardzo się starał pokazać nam wszystko co tylko możliwe, wszystko było doskonale załatwione, na czas, warunki w hotelach znakomite, czuliśmy się bardzo zaopiekowani i bezpieczni. przejechaliśmy w sumie 1300 km. Byliśmy w wiosce masajów przy parku Amboselli i w ogóle zobaczyliśmy Kenię z tej "prawdziwej" strony. Sprawdzilam "na sobie" i gorąco polecam Safari z Kennedym Mutuła oraz stronę którą podałam wczesniej . Jesteśmy zachwyceni tą wycieczką, i nie mamy absolutnie nic do zarzucenia organizatorom. Trzy dniowa opcja z Jeepem kosztowała nas dwoje 980 euro, ale cena byłaby niższa gdyby było więcej chętnych w tym terminie który wybraliśmy i w tej trzy dniowej opcji, choć nie żałuję że byliśmy sami , bo mieliśmy autko tylko dla siebie, a kierowca zatrzymyważ się na zawołanie, każde!!. Jeszcze raz polecam!!!! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.