Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Szwecja promem Stena Line |
autor komentarza: mrcanberra |
data dodania: 2016-05-31 23:31:33 |
treść: Życzę Ci samych miłych chwil bez jakichkolwiek niemiłych doznań, ale opisuję to dlatego, że sam mam doświadczenie jakieś w pływaniu stateczkami i nigdy nie pomyślałbym, że płynąć (wtedy na Bornholm - statek Jantar) może tak bujać takim dużym statkiem. Jak płynąłem do Nexto to akurat była nienajlepsza pogoda i widziałem jak wiele osób się męczyło sam też poczułem czym jest zemsta Posejdona ;-( Rozmawiałem z dziewczyną, która przypłynęła na Bornholm wcześniej na kilka dni na rowery i jak mi opowiadała jak płynęli pogoda była OK i nikt nie miał problemów, ale jak ja płynąłem jak powiedziała faktycznie na morzu nie były najlepsze warunki. Jak wracaliśmy morze było już całkiem inne i nie widziałem aby ktoś cierpiał. Także dużo zależy od pogody, druga sprawa jak wróciłem właściciel knajpki powiedział mi, że wiele osób narzeka na ten katamaran Jantar z Kołobrzegu. Nie wiem jakie ma statki StenaLine, ale patrząc na foto w sieci wydają się duże i stabilniejsze, ale jak się nimi pływa nie wiem. Dlatego piszę abyś wzięła pod uwagę to, że lepiej się odpowiednio przygotować do rejsu. Mieć odpowiednie ubranie bo jak przyjdzie Ci stać na powietrzu to abyś nie marzła, zjeść lekki posiłek przed podróżą nie za dużo, ale też nie za mało wziąć sobie może coś na rejs są teraz ziołowe tabletki z imbirem podobno się sprawdzają więc w razie czego może mogą się przydać. I nie straszę tylko sam nawet nie pomyślałbym, że człowieka może coś ruszyć a jak piszę też już pływałem na większych wodach, ale mniejszymi stateczkami. Może ostatnio jak płynąłem słaba stabilność Jantara w połączeniu z nienajlepszą pogodą sprawiła, że wiele osób cierpiało dlatego teraz wiem, że planując rejs nie wybiorę się od tak na luzie tylko lepiej przygotuję bo nie wiadomo co człowieka może spotkać na morzu. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.