Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wiza do Wietnamu z Phnom Penh |
autor komentarza: Pionderro |
data dodania: 2016-06-07 02:34:50 |
treść: Witam Właśnie jestem w Phnom Penh i dziś planuję przedostać się do Wietnamu. Bilet już mam do Ho Chi Minh wizy jeszcze nie. Hehehe mam nadzieję że dostanę? :-) Jak temat załatwiłem? otóż wczoraj tj. 06.06.2016r podjechaliśmy do ambasady Wietnamu w Phnom Penh, która mieści się pod adresem: ( namiary z programu Galileo- galileo://11.540966,104.923339. dla mnie aplikacja bardzo pomocna) 436 Preah Monivong Blvd (93), Phnom Penh. Ambasada otwarta od 8:00- 11:30 i potem 14:00- 17:00. My byluśmy około 9:00. Nie trzeba przechodzić żadnych bramek, wejście prosto z ulicy. wypełniacie dosłownie jeden wniosek max 5 minut i do okienka. przygotujcie sobie: 1x zdjęcie paszportowe wniosek 40$ to za wizę 30-to dniową jednorazową żadnych innych zbędnych papierów! na wizę czekamy 24h Ja odbieram dziś o 9:00 (ponoć dają wszystkim) Nie zwracałem uwagi na inne wizy ale na dzień 06.06.2016r tak wyglądają ceny wiz 30- to dniowych: 40$ - jednorazowa 50$- wielorazowa 10$- dopłata do obu tych stawek jeśli chcecie wize na już, tzn. za godzinę, taka expresowa. raczej to sprawdzony bo przy mnie Anglik odbierał tą expresową i powiedział że nie było żadnego problemu nie było kolejki, no nic dosłownie na minus. Zatem polecam ten sposób załatwiania wizy. pozwole sobie napisać czy dostałem bo było zbyt pięknie żeby wypaliło. ( takie polskie myślenie) aha! była obniżka opłat za wizy, wcześniej ta sama wiza kosztowała 60$ wiec poszli w dobrą stronę pozdrawiam Piotrek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.