Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Czy warto wybrać się do tego kraju?
autor komentarza: Antoni
data dodania: 2016-08-16 23:45:37
treść:
Polecam Albanię tym, którzy pragną zapuścić się w zakątki mniej uczęszczane przez turystów, jednak nie może to być wycieczka kilkudniowa, lecz co najmniej 10 dniowa. Starajmy się poznać dobrze kilka miejsc, następne zostawmy na kolejną wizytę. Byłem tam prawie 2 tygodnie, korzystałem z lokalnej komunikacji, czasami z autostopu. Zacząłem od Sarandy, gdzie przypłynąłem wodolotem po tygodniowym pobycie na Korfu. Po zwiedzeniu Parku Narodowego Butrint, miasteczka Ksamil (chociaż popularne wśród rodaków, jak dla mnie zbyt zatłoczone - nie polecam), następnie odwiedziłem Błękitne Oko, czyli Źródła Syri i Kalter oraz Gjirokastrę - twierdza, stare miasto i muzea. Następnie Berat, miasto i okolice, szczególnie polecam 15 km wąwóz rzeki Osum i okoliczne górki. Później była Tirana i Dures, następnie Szkodra i jezioro Szkoderskie, rejs po jeziorze zaporowym Koman, utworzonym na rzece Drinie. Można stąd wybrać się w dziewicze Góry Przeklęte, do Valbone.
http://www.komanilakeferry.com/transferta-nga-tirana-koman-valbone-dhe-anasjelltas/
Ponieważ miałem lot ze Skopije, w Macegonii, mój pobyt w Albanii zakończyłem w Korczy, uroczym mieście o wielowiekowej tradycji, a także nad pięknymi jeziorami: Ochrydzkim i Prespańskim. Oczywiście w planach były inne miasta i parki, jednak potrzebny jest pewien niedosyt, by znów powrócić. Pozdrawiam.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl