Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: plan 3 tygodnie, proszę o wskazówki |
autor komentarza: bigmark |
data dodania: 2016-08-19 18:35:07 |
treść: Witaj, to co mi się nasunęło : >(3 dzien) Wodospady Erwan, powrót do BKK i nocny pociąg do Chiang Mai Wodospady w Azji to porażka, to tylko kilkumetrowe kaskady, szkoda czasu na nie, jedź prosto do Chiang Mai >(4 dzień) Chiang Mai -zakwaterowanie sie, wykupienie atrakcji, zwiedzanie miasta, >jakiś targ >( 5 dzień) trekking- chciałabym taki bez biednych słoni >(6 dzień) trekking Zamiast trekingów z CM lepiej pojedź w góry , do Pai albo Mae Hong Son i tam sobie powędruj lub objedź skuterem. Tym bardziej , że odradzam wyjazd do Chiang Rai , tam się jedzie ponad 4 godziny, z powrotem tyle samo,wyjazd na jeden dzień jest bez sensu. >chiang Rai, auto stop?, nocleg :) >(8 dzień) Chiang Rai, skutery, podróż do white tample oraz do wodospadu, powrót do >chiang mai. J.w. >(9 dzień) Kurs gotowania, wieczorem spacer po chiang mai, może jakiś targ W niedziele odbywa się wielki targ w centrum Chiang Mai, całe centrum jest wyłączone wtedy z ruchu, warto wycelować , aby być w CM w niedzielę. >(10 dzień) o 6.00-8.25 wylot do Krabi, przejazd z Krabi do Ko Muk. Zastanawiam sie >czy można gdzieś zostawić bagaże na czas spędzony na ko Muk? Czy mozna na ko muk >dojechać z Krabi/ Ao Nang drogą morską czy tylko busem a później promem? >(11 dzien), Ko Muk plażowanie >(12 dzień) Ko Muk, szmaragdowa jaskinia, >(13 dzień) powrót do Krabi, przejazd do Railay na noc >(14 dzień) Railay cały dzień, przejazd na noc do Phi Phi >(15 dzień) Phi phi plażowanie >(16 dzień) Phi phi zwiedzanie bamboo island, Mayabay >(17 dzień) Powrót do Ao Nang- kajaki lasy namorzynowe-jakieś relacje , >przemieszczenie się do Phra Nang, >(18 dzień) Phra Nang-plażowanie Moim zdaniem przemieszczanie się z plaży na plażę jest bezsensowne , szkoda czasu .Lepiej zostać gdzieś na parę dni, czy na Railay czy PhiPhi i stamtąd ew. robić sobie wycieczki po wyspach. A plaże wszędzie są takie same. >(19 dzień) przejazd do Krabi, odpoczynek, o 17 WYLOT Z KRABI DO BKK, nocleg, >odpoczynek > (20 dzień ) może jakiś pływający targ WYLOT o 20 Z BKK DO POLSKI :) W BKK polecam Baiyoke Sky Hotel , najwyższy budynek w mieście, niesamowite widoki i bazar dookoła. Cena nie najniższa, ale na jedną noc ( ostatnią ! ) warto zaszaleć. >To już cały mój plan Tajlandia 2016 :) tworzyłam go chyba z miesiąc jak nie dwa, >rezygnując po kolei z wielu rzeczy które chciałabym zwiedzić, m.in. po wielu >dyskusjach zrezygnowaliśmy ze zwiedzania ruin (Ayutthayi) na rzecz Chiang Rai. >Zastanawiam się czy na pewno będzie nas stać na schronisko dla słoni, ponieważ >podczas całego wyjazdu mamy zaplanowane dużo rzeczy, a wiem że miejsca naprawdę >dbające o słonie nie są tanie, chociaż marzy mi się taki dzień-może coś polecicie. Po >głowie chodziło mi jeszcze Kho Sok ale juz tego raczej nie wcisnę bo na jeden dzień z >Krabi to chyba nie ma sensu? Zastanawiałam sie również nad wycieczką 4 Islands, ale >nie wiem czy warto dla niej zmieniać ten plan. Sama się zastanawiam czy warto tak >skakać z wyspę na wyspę z plecakami ale te miejsca które zamieściłam w swoim planie, >mocno mnie zaciekawiły. Jak pisałem - nie warto >Z mężem nie jesteśmy osobami, które przez cały dzień plażują >raczej lubimy spędzać czas pół na pół- trochę plaży i trochę zwiedzania. >Mam jeszcze jedno pytanie w którymś z przewodników było dosłownie jedno zdanie że w >połowie listopada w okolicach Chiang Rai odbywa się coroczny festiwal górskich >ludów-Chao Doi Dok Bua Tong. Bardzo zainteresował mnie ten festiwal ale nie mogę >znaleźć żadnych informacji na ten temat. Zastanawiam się czy warto zmodyfikować mój >plan na północy aby tam pojechać. Może ktoś z Was mógłby coś więcej o tym >powiedzieć. >Dziękuję bardzo za Wszystkie wskazówki :) > > pozdr bm .................................................... https://bigmarkk.wordpress.com/ |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.