Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: 4 miesiące po Azji - pomoc w wyborze trasy |
autor komentarza: adamje@wp.pl |
data dodania: 2016-08-26 12:36:29 |
treść: Witam serdecznie! W połowie października wybieram się do Azji na 4msc, i prosiłbym osoby, które mają doświadczenie w tego typu wyprawach o rady. Ląduje w Bangkoku i mój wstępny plan na te 4msc to odwiedzić Tajlandie, Malezje, Indonezje i potem przedostać się do Kambodży, stamtąd już Wietnam, Laos i powrót do Bangkoku w Lutym 2017 oraz przelot do PL. Środek transportu to głównie autostop, ewentualnie dodatkowo pociągi/busy itp + przelot pomiędzy Bali a Kambodżą o ile nie znajdę ciekawszego planu. Ciągle się zastanawiam nad tym czy nie zacząc jednak od przejazdu z Bangkoku przez Kambodżę, Wietnam, Laos, a później na południe do Malezji, Indonezji. Prosiłym też o radę odnosnie wizy do Tajlandii, gdyż do 30dni mogę wjechać bez wizy, ale muszę posiadać bilet dokumentujący wyjazd z kraju. Jak to jest w moim przypadku, gdy chcę się wydostać drogą lądową? I dodatkowo w lutym muszę wrócić do Tajlandii żeby przelecieć do PL, nie będzie problemu jeśli 2 razy w ciągu 4 msc skorzystam z wjazdu za free? Z góry dziękuję za wszystkie rady i sugestie :) Pozdrawiam, Adam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.