Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Bułgaria samochodem. |
autor komentarza: dookolaglobu.pl |
data dodania: 2016-09-01 00:20:39 |
treść: W >przewodniku umieszczonym na tej stronie przeczytałam, Ten przewodnik to widzę, że stworzony za stroną polskiego MSZ chyba. O całych Bałkanach i państwach tranzytowych tak piszą (i gorzej), a nie ma to wiele wspólnego z zastaną tam rzeczywistością... Tak jak ktoś przede mną napisał, po Bułgarii jeździ się generalnie tak jak po Polsce. Drogi czasem gorsze niż tu, w większości takie same. Zwracaj tylko baczniejszą uwagę na zachowania innych kierujących bo mogą czasem robić jakieś dziwne manewry, np. zatrzymać się na drodze bez uprzedzenia. Te zalecenia co napisałeś to w sumie można by przyjąć do każdego państwa na świecie. Każda rozsądna osoba ma je zakodowane w głowie jako normalne środki ostrożności. Przecież wszędzie nocą się jeździ mniej bezpiecznie (bo mało widać) a jak się zatrzymasz przy barze na noc to zwiększasz prawdopodobieństwo starcia z nietrzeźwym klientem. Podróżowaliśmy motocyklem po Bałkanach 7 tygodni i zrobiliśmy 8000km. Moto stało nieraz nocami na ulicy czy to w Rumunii, czy w Bułgarii, Albanii, Bośni, itd. Nadal ma koła i nawet dało się nim wrócić do PL, postawiłem je na 4 dni pod blokiem w PL i mi urwali lusterko ;) Polecam naszą obszerną i oryginalną relację pokazującą prawdziwą naturę odwiedzanych przez nas zakątków na www.dookolaglobu.pl ;) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.