Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Thorung La w grudniu? Czy to rozsądne? |
autor komentarza: linkalinka |
data dodania: 2016-10-26 09:43:34 |
treść: Na Thorung La nie ma reguły, bez znaczenia, czy to wrzesień, czy styczeń. Byłam w połowie listopada i pogoda była cudna na przełęczy, warunki bardzo dobre. Ale pamiętacie, że w październiku 2014 było nieoczekiwane załamanie pogody i doszło tam do tragedii. Dlatego myślę, że najważniejsze jest obserwowanie prognoz, będąc juz na miejscu. Próbować zawsze można. Trzeba pamiętać o jednym, że na samej przełęczy jest bardzo mała buda, gdzie po pierwsze nie wszyscy mogą się schować, a właściciel z 2014r właśnie wyrzucił wszystkich z tej budy, gdy nadchodziła burza. Nie wiem, czy nadal jest ten sam. Po drugie trzeba mieć na uwadze, że zejście z Thorung La do Muktinath jest bardzo długie, oprócz metalowego blaszaka poniżej szczytu, nie ma innego schronienia. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.