Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: kolejny pla...6tyg Taj-Lao-Kambo
autor komentarza: pitachaja
data dodania: 2016-10-29 16:40:11
treść:
Hej Globtroterzy,
Wylot 8 listopada b.r. na 6 tygodni w planie Tajlandia-Laos-Kambodża , jeśli ktoś znajdzie czas będę ogromnie wdzięczna za uwagi. Bardzo dziękuję za wszelkie korekty.

PLAN :
Dzień 1 (9.11 godz 22): Przylot Na Phuket
Dzień 2-6 (11-15.11): Wypoczynek na wyspach
Dzień 7 (16.11): Lot Krabi- Chiang Rai
Dzień 8-9 ( 17-18.11): Zwiedzanie okolicy Chiang Rai ( ile dni należałoby tu poświęcić ?)
Dzień 10 (19.11) : przejazd do Chiang Mai
Dzień 11-12 (20-21.11): Okolica Chiang Mai + Lampang
Dzień 13 (22.11): Przejazd do Sukhotai
Dzień 14 (23.11): zwiedzanie Sukhotai
Dzień 15 (24.11): Przejazd do granicy z Laosem Chiang Khong
Dzień 16-17 (25-26.11): spływ Mekongiem do Luang Prabang
Dzień 18-20 (27-29.11): Luang Prabang i okolice
Dzień 21 ( 30.11): Przejazd do Vang Vieng
Dzień 22 -23 (1-2.12) : okolice Vang Vieng
Dzień 23 (3.12): przejazd do Wientian
Dzień 24(4.12): pobyt w Wientian głownie żeby zobaczyć Buuha Park – czy jest możliwy przejazd nocny autobusem z Wientian do Pakxe i czy jest to bezpieczne?
Dzień 25-26 (5-6. 12) : Okolice Pakxe
Dzień 27 (7.12): Spływ Mekongiem/Przejazd ( nie wiem co lepiej? ) do granicy z Kambodżą oraz przejazd z granicy do Phnom Penh
Dzień 28-29 (8-9.12) Okolice Phnom Penh
Dzień 30 (10.12) przejazd do Siem Reap
Dzień 31-35 ( 11-15.12) Siem Reap w tym 3-dniowe zwiedzanie Angkor Wat
Dzień 36 (16.12) :przejazd do Bangkok autobusem ( czy jest nocny autobus przez granicę do Bangkoku? )
Dzień 37 – 39( 17-19) : Bangkok + Ayutthaya ( czy jest możliwe zobaczenie tego miejsca w jeden dzień bez noclegu tzn rano wyjechać z Bkk do Ayutthaya i wieczorem wrócić do Bkk ?
Dzień 40 : wylot z Bkk 20 listopada o 2 w nocy

Moje wątpliwości dotyczą Przylotu do Chaing Rai- czy ta kolejność zwiedzania północno wschodniej Tajlandii jest OK ? Czy zorganizować sobie to w innej kolejności ? Brałam też opcję dolotu z Krabi--Chaing Mai- Lampang- Chiaing Rai i gdzieś na wysokości Chiang Rai przekroczenia granicy i kierowania się do Luang Prabang, a następnie w dół do Wientian ( w tej opcji odpada mi Sukhotai ponieważ chyba za bardzo się oddalimy i nie opłaci się znowu wracać do granicy przy Chiang Rai) . Mam również wątpliwości co do przemieszczenia się z Wientian do granicy z Kambodżą- bardzo duża odległość nie wiem jak to rozegrać. Lot nie wchodzi w grę jest dla nas za drogi.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl