Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Indie Południowe - kilka pytań... |
autor komentarza: ziemi100feles |
data dodania: 2016-11-15 09:33:25 |
treść: hej, no widzisz... podesłałeś mi stronę, na którą nie trafiłem pomimo, że googlałem przeróżne kombinacje... też mi się wydaje, że autobusy powinny jeździć na tej trasie. Rozumiem, że park Cię nie zachwycił, mi pewnie też d... nie urwie, szczególnie że będę świeżo po sześciodniowym safari w Tanzanii. Kombinuję jednak inaczej... Przejazd przez południowe Indie rozpisałem tak, żeby zaliczyć kilka ciekawych miejsc i żeby jednocześnie pasowały mi przejazdy kolejowe. Finalnie z Maduraju muszę przedostać się do Kochi. Zamierzam przyjechać nocnym pociągiem do Maduraju, zwiedzić co trzeba i dalej mam wybór.... albo nocuję w Maduraju (tylko po co?) albo przemierzę połowę dystansu do Kochi, czyli przenocuję w Kumily, następnego dnia zaliczę jakąś półdniową przechadzkę, umyję słonia i pojadę dalej do Kochi ;-) Mam w Indiach niewiele czasu. W Bombaju ląduję, Hampi zobaczyć muszę, a dalej mam do wyboru - albo morderczy rajd przez Mysore i Maduraj do Kochi, albo z Hampi na Goa (mi się nudzi na plaży po 15 minutach ;-) i stamtąd do Kochi. To co mogę zorganizować przez internet, to staram się ogarnąć. Byłem 5 lat temu w Indiach północnych. Kraj mi się bardzo podobał, ale mieszkańcy są takimi lewusami i opierdalaczami, że łatwiej mi się dogadać z kompem tutaj niż z nimi na miejscu ;-) nie mam po prostu do nich cierpliwości ;-) co do pytania o koszt połączenia, to za całą trasę z Mediolan - Tanzania - Dubaj - Indie i powrót z Bangkoku do Mediolanu z całodniowym postojem w Addis Abebie zapłaciłem 1430 zł. Jak widzisz, jest to bilet open jaws i mam "lukę" pomiędzy Bombajem a Bangkokiem. Dokupiłem więc przeloty na trasie Kochi -Kuala Lumpur i KL - Bangkok (Air Asia - oba za ok 300 zł bez bagażu). Dzięki za odzew. Pozdrawiam. Rafał |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.