Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Mont Blanc za free |
autor komentarza: paweł.p |
data dodania: 2017-01-14 19:58:20 |
treść: No i co z tego wynika poza tym co Ci napisałem. Mogę jeszcze uzupełnić, co na tej stronie uogólnili, że podatek VAT można odliczyć tylko w przypadku sponsoringu opartego na wymianie barterowej. W Twoim przypadku taka zależność nie zachodzi ponieważ chcecie kasy, a pieniądz nie jest towarem, więc VAT nie podlega odliczeniu. Nadal nic nie jest za free. A różnica pomiędzy Tobą, a klubem sportowym jest taka, że w przypadku klubu łatwo udowodnić zamiar dotarcia do szerokiej grupy potencjalnych klientów w przeciwieństwie do wycieczki na MB. Ale skoro upierasz się, że to taka okazja, to ja Ci życzę jak najwięcej sponsorów. Może się mylę. Powodzenia. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.