Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Budżet + plan zwiedzania (Krabi) |
autor komentarza: LuNi |
data dodania: 2017-02-10 11:56:49 |
treść: Witaj Nelia, Nie będę uczestniczył w debacie czy 1000zł to dużo czy mało bo każdy ma inne potrzeby, zachcianki i różnie dysponuje swoim budżetem hehe Myśle, że najlepiej sama ocenisz jeśli podam Ci przykładowo kilka cen w okręgu Ao Nang :) Kuchnia tajska: Ryba smażona/pieczona 200฿ Zupy 100-150฿ PadThai 150-170฿ Porcja ryżu 20฿ Porcja frytek 100฿ Krewetki (duże) 6szt. 300฿ (Owoce moża drogie) Małe piwo 60฿ Duże piwo 100฿ Woda gazowana 20฿ ...większość dobrych tajskich dań kręci się koło 150฿ Podałem ceny w knajpach, ale jedzenie na wynos z ulicy też jest bardzo dobre(50-80฿), można również znaleść mniejsze tajskie fastfoody do 120฿ za danie. Najtaniej: podgrzewane jedzenie z 7/11 do 50฿ :) Wycieczki (cena za dorosłego) przykładowo: Kurs łodzią w tą i z powrotem z Ao Nang na Railay beach (na cały dzień plażowania) 200฿. Wyprawy na wyspy nie należą do najtańszych.. wszystko zależy od tego gdzie, czym płyniemy i jak chcemy spędzić czas. Hong, Lading, Deang.. Island 2500฿ - speed boat / 1800฿ -tail boat. (z wyżywieniem) Tup, Tungming, chicken, Poda Island 2000฿ - speed boat / 1500฿ -tail boat. (z wyżywieniem) Do fajnych wycieczek należą także kajakowanie po morzu lub na słonych rzekach otoczonych mangrowcami oraz zwiedzanie jaskiń. Ceny w granicach 1000-1500฿ z wyżywieniem. Jest cała gama płatnych wycieczek -ceny różne i do negocjacji. Można też odwiedzić kilka fajnych miejsc za małe pieniądze jeśli czujecie się na siłach jeździć skuterami lub lokalnymi busami. Wynajm skutera na dobę w granicach 200-300฿ + kaucja 2000฿ i paszport. Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem chociaż dużo można byłoby pisać na temat cen. Mieszkam na stałe w Tajlandii i z doświadczenia wiem że nie tam gdzie wydałem dużo pieniędzy spędziłem najlepiej czas. Acha! Bangkok najtaniej poruszać się metrem -naprawdę polecam! PS. My też w maju będziemy w okolicach Ao Nang tak więc może spotkamy się na małe piwko. Pozdrawiam ลูคัส&นุนี |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.