Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Parę pytań od świeżaka, prośba o pomoc |
autor komentarza: cxh1437 |
data dodania: 2017-02-12 09:28:18 |
treść: Hej, w dniach 15.04 - 6.05 wybieram się do Nepalu. Udało mi się wyrwać bilety z FlyDubai z Odessy za 1100 pln, plus 500 pln z Wawy do Odessy Lotem, więc cena wydaję mi się niezła (1600 pln) . Ogólnie polecam sprawdzić jeśli ktoś chciałby się dostać tanio do Nepalu. Szukajcie bezpośrednio na stronie, najtańsze loty nie wyskakują w żadnych wyszukiwarkach.Trzeba tam trochę pewnym systemem szukać, żeby wskoczyły tańsze ceny, to trochę skomplikowane, więc jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na priv, pomogę. Do rzeczy, mam parę pytań: 1.Lecę sam (jak na razie). Byłbym zainteresowany trekkingiem od 7 do 10 dni. Jaki polecacie na początek ? Jestem w niezłej formie, mam 31 lat, średnie doświadczenie w trekkingach górskich. 2. Czy taki trekking można zorganizować z lokalnych biur podróży ? Jeśli tak to jak to działa, biuro czeka jak zbierze się jakaś liczba osób i wtedy wyruszamy ? Nie ukrywam, że chciałbym się wybrać w grupie, zawsze bezpieczniej, więc chciałbym się jakoś dołączyć. Dajcie jakieś rade w tym temacie.W najgorszym wypadku, które trekkingi są do ogarnięcia samemu ? 3. Jak z pogodą w tym okresie ? Natrafiłem na sprzeczne opinie w necie, niektórzy piszą, że już pada a inni, że ciągle piękna pogoda. Rzeczywiście jest to co roku tak losowe ? Jakie są amplitudy temperatur w tym okresie na prostszych trekkingach ? 4. Istnieje na miejscu sieć komórkowa, która oferuje internet, jeśli tak to jakie są przybliżone koszta ? Jak z zasięgiem GPS na miejscu. Zwiedziłem już tak kilka krajów w Azji i jest to chyba najwygodniejsze. 5. Pytanie o budżet. Wymagania mam nie duże: spanie w miarę czystym miejscu, jedzenie z jakiś knajp/ulicy. Podróżowanie po kraju i jakiś trekking. Czasem piwko wieczorem. Czy na trochę ponad 3 tygodnie, 3 tys pln starczy ? 7. Jak z jakością jedzenia na miejscu ? Byłem parę miesięcy temu w Tajlandii i jadłem tylko z ulicy i nic nawet przez chwilę mi nie było. Jednak Nepal kojarzy mi się bardziej z Indiami, czyli dużym prawdopodobieństwem zatrucia, prawda to ? Uważać na żarcie z ulicy ? Jeśli macie jakieś dodatkowe rady to śmiało :) Z góry dzięki ! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.