Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Parę pytań od świeżaka, prośba o pomoc |
autor komentarza: [konto usuniete] |
data dodania: 2017-02-13 10:25:56 |
treść: Jeśli chcesz spróbować przez biuro, polecam ich: https://www.facebook.com/alliancetreks/?fref=ts. Są rzetelni. Pogoda, jak pogoda. Mało przewidywalna. Ale deszcz musisz wziąć pod uwagę. 5 lat temu w tym okresie: do 14.00 ładnie, potem lało. Moim zdaniem taki budżet nie wystarczy: jedzenie na trekach jest bardzo drogie i nie masz opcji "na ulicy" (byłam w listopadzie/grudniu). Owszem, w Katmandu najesz się za parę zł, ale w górach już nie. Gdybyś chciał wziąć lodggię bez jedzenia, zapłacisz za nocleg bardzo słono. Tam musisz liczyć co najmniej 15 dolarów dziennie za nocleg i jedzenie. Permity na trekkingi też kosztują koło 30 USD, gdybyś chciał lecieć do Lukli, sam bilet 150-180 dolarów. Jedzenie jest ok, ja się nigdy niczym nie zatrułam. Tyle, że jest bardzo mało urozmaicone. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.