Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Wiza do Indii
autor komentarza: [fb] Łukasz Kropa Wilma
data dodania: 2017-04-09 23:59:09
treść:
>Tak tak, chodzilo o wyjazd z Indii I ponowny wjazd w czasie trwania tego pobytu, np
>do Nepalu czy Bangladeszu. O e wize mozesz skladac wniosek do 30 dni przed wyjazdem
>(z reguly promessa jest w ciagu paru dni, ja mialem po kilkunastu godzinach), I w
>momencie odbioru na lotnisku, jest wazna przez 30 dni.

Witaj. Kupiłem lot do Indii na lipiec 2017. Nigdy nie składałem wniosku o żadną wizę, więc jestem w tym temacie kompletnie zielony. Zatem, jeśli pozwolisz mam kilka pytań:
1. Podanie o e-wizę to wystarczający krok do tego, by móc wjechac do Indii, czy trzeba jeszcze coś dodatkowo załatwić (np. odebrać wizę osobiście w konsulacie?),
2. Czy taką wizę, (zgodą na nią)która przychodzi na maila, należy wydrukować i okazać przed odprawą?
3. Czy wszystkie potrzebne informacje, dokumenty, składa się w systemie online czy trzeba coś przesłać do konsulatu?
4. Jeśli wylatuję w lipcu, to keidy najlepiej złożyć wniosek o wizę? Słyszałem, ze wiza jest ważna od momentu jej wydania do czasu jej ważnosci (np. 30). Czyli jeśli wizę wydadzą mi miesiąc przed wylotem, to czy będzie ona nadal upoważniała do wjazdu do Mumbai?
Pozdrawiam.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl