Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Hiszpania samochodem |
autor komentarza: jhet |
data dodania: 2017-04-18 13:09:36 |
treść: Zastanawiam się nad miesięczną wycieczką po Hiszpanii, objazdówką wzdłuż wybrzeża (no mniej więcej, o Madryt też byśmy zahaczyli :)). Myślałam, aby wypożyczyć samochód na miejscu, jednak cenowo najlepiej prezentują się auta dość małe i z manualną skrzynią biegów (błeeeee). Mam więc kilka pytań: 1. Czy miesiąc będzie ok. na zwiedzenie Hiszpanii - bez Barcelony. Nastawiamy się na zwiedzanie, może z 2-3 dniami na plaży gdzieś po drodze. 2. Jaki termin najlepiej wybrać? Biorąc pod uwagę, że zamierzamy jechać ok. 30 dni... I nie planujemy się smażyć na słońcu, a raczej spacerować, poznawać przyrodę i zabytki. 3. Czy z manualną skrzynią biegów się namęczymy (nigdy nie mieliśmy auta z inną skrzynią niż automat, więc z wprawą może być kiepsko..), czy trzeba w trasie, między miastami często zmieniać biegi itp.? 4. Jednym z tańszych aut z tego co widziałam jest Ford Focus. - Czy jak się wyjmie z niego kanapę, to starczy miejsca na podłodze aby wygodnie się wyciągnąć i spać? 5. Czy w Hiszpanii można spać w samochodzie? 6. Jak wygląda cena benzyny? Drogo, tanio, lepiej wypożyczyć auto np. na ropę, na gaz, jakiś konkretny model..? 7. Czy jest tam dużo płatnych dróg, autostrad? Czy są drogie? 8. Czy parkowanie w miastach jest płatne i jeśli tak, to czy dużo? Czy tylko w centrach? 9. Czy jakbyśmy wyjęli kanapę z auta to można ją gdzieś przetrzymać? Ktoś robił coś podobnego? 10. Kiedy najlepiej rezerwować samochód? Czekać na ostatnią chwilę, tydzień przed, miesiąc, czy rok..? Pod względem cenowym. 11. Jeszcze jakieś rady odnośnie wypożyczenia? :) Będę wdzięczna za pomoc! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.