Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Hiszpania samochodem |
autor komentarza: Edgarek |
data dodania: 2017-04-18 19:56:56 |
treść: 3. To zależy gdzie, kiedy i jak chcesz jeździć. W trasie raczej można jechać spokojnie i jeśli auto ma tempomat to nie musisz robić nic. 6. Za benzynę krzyczeli miesiąc temu ca. 1,25 euro za litr. Ja jeździłem ropniakiem (Ibizą) ca 320 km kosztowało mnie ok 20 euro za paliwo. z tym że 30% po mieście. 7. Jest sporo płatnych autostrad lub kawałków autostrad, IMO nie są tanie, dlatego generalnie są pustawe. Można jeździć lokalnymi drogami lub starymi autostradami biegnącymi równolegle, z tym że jest tam zazwyczaj ograniczenie prędkości. 8. Tak parkowanie w centrach miast jest płatne, ceny i strefy są ustalane lokalnie ale generalnie nie jest tanio a znalezienie miejsca darmowego przy granicach stref jest trudne. W Hiszpanii jest mnóstwo samochodów i lubią nimi jeździć. 11. Jak będziesz wybierać wypożyczalnię zwróć uwagę na ubezpieczenia, oni generalnie, szczególnie w małych wypożyczalniach, przedstawiają cenę listową bez uszkodzeń szyb, kół, lusterek i zarysowań a później przy odbiorze potrafią straszyć, że bez tego ubezpieczenia wpadniesz w koszty, a ubezpieczenie kosztuje... dużo. Warto też zwrócić uwagę na paliwo - czy dają pełen bak i masz zwrócić pełen bak, czy zwracasz pusty i ile to kosztuje (Goldcar oferuje tą drugą opcję i jest to słabe, zresztą nie polecam tej wypożyczalni). Ważne jest czy jest limit kilometrów, żeby nie wpaść w koszty, skoro zamierzasz dużo jeździć. No i na koniec - dokładnie obejrzyj samochód przy odbiorze, potrafili nam podstawić samochód z lusterkiem przyklejonym izolacją :-) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.