Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Pożegnanie z Europą. |
autor komentarza: Tygrrysek |
data dodania: 2017-05-07 14:51:43 |
treść: W sumie to jak tak patrzę i oglądam te zdjęcia terenu, to nie jest aż tak bardzo źle. W sumie taką rzeczą która mnie niepokoiła to zagajniki z drzewami mangrove. Drzewa te rosną w wodzie, a to oznacza dużo komarów, ale nie jest tego aż tak dużo. Osobiście szukam jakiejś fajnej plaży na uboczu, a takie plaże też tam są. Komarów tylko się obawiam, bo mogą przynieść denge czy malarie. Ale wszystko oczywiście musi być zweryfikowane osobistą wizytą i przede wszystkim poznaniem ludzi, którzy zostaną moimi sąsiadami. Rozmowę z sołtysem też planuję. Skoro ciekawi was jak tam mi się będzie żyło, to mogę wam dać pewną radę od siebie. Pisali ludzie w innych tematach, że wynajmują domek z bambusa. Domek z bambusa to po filipińu bahay kubo albo nipa hut. Po rozmowie i znalezieniu lokalnego cieśli, wybuduje on nam taki domek za naprawdę niewielkie pieniądze. Oczywiście jeśli nie pozwolimy zedrzeć z siebie białej skóry. :) Zresztą zobaczcie sami jeśli ktoś jest zainteresowany. https://www.olx.ph/all-results?locationName=&q=Bahay+kubo |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.