Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Czy ktoś mi pomoże ? ( da namiary adresy )
autor komentarza: Wodniak
data dodania: 2017-05-28 22:29:31
treść:
>2, Czy prywatnie Kubanczykom np. za pokój mogę zapłacić dolarem lub euro? czy jest to
>opłacalne? czy oni chcą?( słyszałem ze pokój casa p... kosztuje średnio 25 cuc ale
>słyszałem ze 15 s tez jest ok? prawda czy nie?
>wziasc 5 10 20 ? w $ i ue ?

Ja płaciłem za pokój po 25 CUC, ale raczej nie targowaliśmy się; wiem, że niektórzy płacili po 15 zależy od lokacji i sezonu. Z drugiej strony widziałem takie casas, że i za zero CUC nie chciałbym w nich nocować. Płaciłem zazwyczaj w CUC, ale pewnie dolary też wzięliby. Nota bene, w czasie ostatniej podróży napiwki dawałem używając jednodolarowych banknotów US, bo przy wymianie STRASZNIE dużo się traciło.
>
>3, Czytałem ze można żywić sie w państwowych barach dla Kubaczykow w pesos
>Kubanskich. za 5 zl.?
>( jak odszukiwac takie bary ? co je charakteryzuje ? logo ? napis? etc?)

Tak, jadłem w takich barach za dosłowne grosze, ale nie spodziewaj się za dużo. Parę przykładów: ciasteczka po 1-2 CUP, szklanka świeżego soku za 1 CUP, lody na 3 osoby za ok. 20 CUP, hamburger za 25 CUP (tzn 1 CUC), porcja obiadowa za 45 CUP, mała kawa za 1 CUP. Są już prywatne piekarnie, nawet mieszkałem raz w Camaguey w casa zaraz koła takiej piekarni/ciastkarni, zawsze stało do niej kilka osób.
>
>4, Czytalem ze poza cygarem i rumem nie ma nic w sklepach dla kubanczykow?
>( Naprawde nic nie ma , czy jednak mozna cos kupic? dla niewybrednego? np drozdzowke
>chleb? a moze sa
>piekarnie?

Obecnie w sklepach kubańskich można kupić coraz więcej rzeczy, głównie zagranicznych-ale ceny tych samych produktów, które są w sprzedaży w Kanadzie, są o wiele wyższe (m. in. z powodu cła). Osobiście poza rumem b. mało kupuję-może jakieś obrazy lub rzeźby.

tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl