Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czy ktoś mi pomoże ? ( da namiary adresy ) |
autor komentarza: Wodniak |
data dodania: 2017-05-28 22:29:31 |
treść: >2, Czy prywatnie Kubanczykom np. za pokój mogę zapłacić dolarem lub euro? czy jest to >opłacalne? czy oni chcą?( słyszałem ze pokój casa p... kosztuje średnio 25 cuc ale >słyszałem ze 15 s tez jest ok? prawda czy nie? >wziasc 5 10 20 ? w $ i ue ? Ja płaciłem za pokój po 25 CUC, ale raczej nie targowaliśmy się; wiem, że niektórzy płacili po 15 zależy od lokacji i sezonu. Z drugiej strony widziałem takie casas, że i za zero CUC nie chciałbym w nich nocować. Płaciłem zazwyczaj w CUC, ale pewnie dolary też wzięliby. Nota bene, w czasie ostatniej podróży napiwki dawałem używając jednodolarowych banknotów US, bo przy wymianie STRASZNIE dużo się traciło. > >3, Czytałem ze można żywić sie w państwowych barach dla Kubaczykow w pesos >Kubanskich. za 5 zl.? >( jak odszukiwac takie bary ? co je charakteryzuje ? logo ? napis? etc?) Tak, jadłem w takich barach za dosłowne grosze, ale nie spodziewaj się za dużo. Parę przykładów: ciasteczka po 1-2 CUP, szklanka świeżego soku za 1 CUP, lody na 3 osoby za ok. 20 CUP, hamburger za 25 CUP (tzn 1 CUC), porcja obiadowa za 45 CUP, mała kawa za 1 CUP. Są już prywatne piekarnie, nawet mieszkałem raz w Camaguey w casa zaraz koła takiej piekarni/ciastkarni, zawsze stało do niej kilka osób. > >4, Czytalem ze poza cygarem i rumem nie ma nic w sklepach dla kubanczykow? >( Naprawde nic nie ma , czy jednak mozna cos kupic? dla niewybrednego? np drozdzowke >chleb? a moze sa >piekarnie? Obecnie w sklepach kubańskich można kupić coraz więcej rzeczy, głównie zagranicznych-ale ceny tych samych produktów, które są w sprzedaży w Kanadzie, są o wiele wyższe (m. in. z powodu cła). Osobiście poza rumem b. mało kupuję-może jakieś obrazy lub rzeźby. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.