Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Organizacja wejscia na Kilimanjaro bez agencji |
| autor komentarza: Mareike |
| data dodania: 2017-07-11 22:45:50 |
| treść: Hej! Na Mt.Meru wchodzi sie 3 lub 4 dni. Pozwolenia sa potrzebne. Impreza jest nieco tansza niz Kili.,Turystow mniej ale ciezko mi to do konca ocenic. O bylam poza sezonem ( to tez bylby pomysl na wejscie na Kili, poza sezonem nie ma tlumow) ,Krajobraz jest przepiekny i mozna spolkac mnostwo zwierzat. Jednak moj faworyt to ,ol doinyo Lengai! Wejscie to tylko jedna noc. Zadnych turystow, tylko Ty i przewodnik, gwiazdy takie jakich nigdzie nie ma i zapierajace dech widoki na gorze. Lengai jest bardzo stromy wiec zejscie trwa wieki..,Ogolnie trzeba na to poswiecic 3 dni. Otoczenie tez jest fasynujace - step, Masaje ( ale nie ci dla turystow😉), pelno zwierzat, widok na Great Rift Valley). Czulam sie jak w filmie. Goraco polecam!! Juz nie pamietam kiedy jakas gora zrobila na mnie takie wrazenie, Pozwolenie na wejscie jest potrzebne, kosztuje 100$ dla jednej osoby, 140$ od dwoch itp. Trzeba tez przejechac przez pare "bramek" ale to nie jest kosztowne. Nocowac mozna na kempingu. Jestem "na swiezo" wiec jak potrzebujesz jakis dalszych informacje ( lub zdjec) to chetnie. Pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.