Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: pytania organizacyjne
autor komentarza: Marti*
data dodania: 2017-07-17 13:00:41
treść:
Wybrałyście bardzo dobry termin na wycieczkę do Tajlandii. Pogoda będzie różna jak to bywa w Azji, czyli deszcz jak z wiadra koło godz 14 przez 15 minut potem kontynuacja prażącego słońca.

Zwiedzanie BKK to przede wszystkim Pałac Króla i przeciwległej świątyni po drugiej stronie rzeki i na wieczór słynne Khao Sun Road. Jeśli chcecie się w miarę wyspać to nocleg warto wziąc np jakieś 3 ulice od Khao a i tak będziecie słyszeć Khao w pokoju :) China Town jest warte do zobaczenia też wieczorem, możecie pojechać na Patong żeby zobaczyc co tam się dzieje :) Oczywiście w BKK jest kilka świątyń do zobaczenia i cały Bangkokowski klimat, jest fajna świątyni na wzgórzu i piękny widok starego BKK z niej. Możecie jechac do nowej części miasta np na kolacje w budynku w którym kręcono KacVegas. Wg mnie piękne zdjęcia wychodzą na targu wodnym-warto pojechać tam rano, jest ślicznie i kolorowo, można tez przepłynąć się łodzią. Ayutthaya jest cudna, zwiedziłam tam wszystkie świątynie w 10 godz na miejscu wypożyczonym skuterem-warto. Na Erawan nie byłam bo to śliski temat-albo będzie tam woda i wodospady albo będzie kałuża i błoto-nie ryzykowałam.

Jeśli chodzi o Chiang Mai to uważam że wycieczka do Tajlandii bez CM nie ma sensu. Miejsce to jest jednym z najpiękniejszych w Tajlandii i jest to stara Tajlandia bez komercji. Najlepsze jedzenie jakie jadłam w życiu to właśnie tam. Chiang Mia jest do zobaczenia na jakieś dwa dni, koniecznie nocne życie tam i targ do skosztowania. Polecam wziąć skuter na wycieczkę do dalszych świątyń jak Wat Phra That Doi Suthep oraz paru innych jadąc tam po drodze.

Z Chiang Mai możecie iśc na dwudniowy trekking po górach do wodospadów na co ja niestety nie miałam już czasu, ale skorzystałam z eskapady do plemienia Karen (długie szyje) jest to w okolicach pod granicą z Laosem, byłam też w Chiang Ray-bardzo polecam! Jedna z piękniejszych świątyń jakie widziałam w Azji.

Z BKK samolot do Chiang Mai to koszt ok 250 zł/os, wykupowany z Polski. Wracałam nocnym pociągiem do BKK-super polecam, za jakies 80 batów czy coś.

Plażowanie w każdym miejscu jest inne-inaczej wygląda to na Phuket, inaczej na PhiPhi czy Krabi. Wszędzie pięknie, zalezy czego się chce, czy poznać mniej komercyjną Tajlandię i życie lokersów czy leżeć przy ładnym hotelu.

Jedzenie jest tanie, pyszne i dostępne na każdym kroku. Dostępne na każdym kroku sa tez noclegi które generalnie zawsze znajdywały nas same, a ich koszt różny, ja się poruszałam w kwotach 10-25 $ i było świetnie.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl