Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Przekroczenie granicy w Ban Phu Nam Ron |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2017-07-22 12:07:56 |
treść: Wszystko zalezy, w którym miejscu chcesz rozpocząć przygodę w Birmie i co chcesz zobaczyć. Jeżeli chcesz wystartować od południa to tamto przejście jest idealne, dla nas też tak było. Wyjeżdżając wcześnie rano z Bangkoku do Kanchanaburi na pewno poradzisz sobie dalej, aby dojechać do Dawei na 5 lub 6 po południu. My po całym tourze chcieliśmy odpocząć z dala od zgiełku nad zatoką i zatrzymaliśmy się na 3 dni w resorcie nad samym morzem w Maungmagan Resort niedaleko Dawei, rezerwowałem na Jovago będąc już w Birmie. Morze, plaża, owoce morza, motorek, aby pojeździć po wioskach i w miarę niska cena. Mało białych. Czysty relaks. Droga po birmańskiej stronie naprawdę malownicza, z przyrodą, kanionami i check-pointami. Z Dawei na północ masz nie tylko pociąg, który strasznie wolno jedzie i ciężko kupić na niego bilet, ale też minibus, który jedzie do Mawlamyine około około 7 godzin, jeden rano, drugi po południu. Nikt o tym wcześniej nie pisał, nawet na Thorn Tree. Niestety koło Mawlamyine nie ma za bardzo gdzie wypocząć, a przez Tajlandię chciałem jechać jak najkrócej. Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące tych okolic to mogę spróbować na nie odpowiedzieć. Sam organizowałem trasę, więc prawie wszystko pamiętam. Pozdrawiam Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.