Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: samotne podróżowanie |
autor komentarza: radionx |
data dodania: 2017-08-11 13:41:11 |
treść: Moim zdaniem akurat Azja płd-wsch jest chyba najprostszym i najbardziej bezpiecznym miejscem do podróżowania w pojedynkę :) Co prawda od wizyty w Tajlandii, Kambodży czy Sri Lance minęło już kilka lat, ale 3 miesiące temu obskoczyłem solo Wietnam i nie widzę, żeby się coś zmieniło :) To już bardziej po Europie bym się obawiał ;) Oczywiście każda podróż nawet w grupie wymaga zachowania pewnej ostrożności. Kolumbię też objechałem solo, ale do Amazońskiej dżungli brałem lokalnego przewodnika, choć u nas w lesie się nie gubię ;) Niestety wyjazdy solowe są droższe, głównie przez noclegi (o ile nie celujesz w wieloosobowe sale w hostelach). Jeżeli nie jesteś dobrym negocjatorem i nie masz doświadczenia w podróżowaniu w tamte rejony, to główne ryzyko wiąże się z wydaniem większej kasy - bez dobrego targowania (a do tego przydałaby się jakaś znajomość cenowych realiów) oskubią cię jak kurczaka :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.