Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Co powinien wiedzieć o Malediwach typowy żółtodziób ? |
autor komentarza: konrey |
data dodania: 2017-09-29 10:04:28 |
treść: >Dzięki :) Obawiam się właśnie tych rekinów, a bezpośredniego info / zdjęcia o >"pływaniu przy rekinkach" nie widziałam. Cześć Paulina, ostatnim razem na wyspie z naszym resortem (atolu nie pamiętam) odbywało się nawet karmienie takich ryb z rodziny rekinowatych (1 -1,5 m długości), gdzie co kilka dni o godzinie 21 na pomost wjeżdżała obsługa z taczką mięsa. Przypływało wtedy dziesiątki takich ryb, wraz z równie wielkimi płaszczkami. W ciągu dnia nigdy ich tam nie widziałem i nie słyszałem również, aby kogokolwiek zatakowały. Podczas jednego z odbywających się karmień, jakiś pijany azjata wskoczył w sam młyn pożerającej mięso ławicy i... wypłynął za chwilę z dosyć dużą nadgryzioną raną stopy, ale poza tym nic mu się nie stało. Był to jedyny incydent spowodowany głupotą człowieka. Tym samym zupełnie nie musisz się obawiać ataku ze strony żerujących w okolicach resortów ryb. Każdy hotel stara się je przyciągnąć jako atrakcję, zwłaszcza pod podświetlane szklane podłogi niektórych domków na wodzie. Tak więc jak tylko będą przypływać do światła to tylko się cieszyć i napawać, a w ciągu dnia uwierz mi, że nic z ich strony Ci nie grozi :) Pozdrawiam Konrad |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.