Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Prośba o wszelkie informacje... |
| autor komentarza: Misiorek |
| data dodania: 2017-10-01 17:37:43 |
| treść: Witam forumowiczów...:-) Najprawdopodbniej w przyszłe wakacje (najpewniej sierpień 2018), planuję wraz z żoną wyprawę własnym samochodem (Hyundai Santa Fe, 4x4) do Gruzji. Tak wiem trochę daleko...xD...ale jesteśmy już zaprawieni w tego typu wycieczkach objazdowych i póki jesteśmy młodzi...xD...jak na razie taka opcja jest dla nas najciekawsza. Podróże samolotem prosto do celu odkładamy na emeryturę....:P. Czy pojedziemy sami, czy z kimś na 2 lub więcej samochodów, tego jeszcze nie wiem... Nie mnie jednak, jechać zamierzamy najprawdopodobniej przez Słowacją, Węgry, Rumunię, Bułgarię oraz Turcję, aż do Gruzji. Te początkowe Państwa mogę jeszcze ulec zmianie, tak aby jechać cały czas autostradą, ale to już tam jakieś małe zmiany. Genralnie jak na razie wymyśłiłem sobie taki układ zdarzeń: - jazda tam - około 5-7 dni - nie chcę po prostu się nigdzie spieszyć, po za tym chcemy liznąć odrobinę nadmorskiej Turcji za Stambułem, gdyż jak na razie tam najdalej dotarliśmy w tym kierunku. Nie planuję większych zjazdów w głąb Turcji, jednak może coś ciekawego po drodze się znajdzie.... - zwiedzanie Gruzji - około 7-10 dni, raczej być co dziennie w innym miejscu (tutaj od razu napiszę, że nie jesteśmy fascynatami długich górskich pieszych wypraw, jakieś takie 2-3h jeszcze ujdą...) - odpoczynek około 10-14 dni - w jakiejś w miarę spokojnej, nie do końca turystycznej miejscowości nad morzem - całość wycieczki pewnie coś koło 1 miesiąca. Rozbierzności w ilościach dni dlatego są, gdyż nigdy z góry nic nie zakładam, a z doświadczenia wiem, że nie jest możliwe wszystkiego ustalić na tip top - jeśli chce się dobrze bawić, coś zobaczyć i odpocząć, a nie być ograniczony czasowo w żaden sposób....:-) Chciałbym podpytać, tych co już odwiedzili ten kraj (Gruzję oczywiście) o kilka na wstępie ogólnych kwestii: - najważniejsze co zwiedzać (zamki, twierdze, skalne miasta, przyroda, same miasteczka, wsie?) - tutaj oczywiście proszę o informacje, których nie podaje wójek google po wpisaniu "Gruzja co zobaczyć" - dobrze wiem, że zawsze są takie miejsca warte zobaczenia, a nie są jeszcze nigdzie opisane, lub ciężko znaleźć o nich informacje... - gdzie odpoczywać nad morzem - jakaś spokojna okolica (hotele, motele, pensjonaty, byle nie ogromne molochy z tłumem turystów) - czy do Abchazji można wiechać samochodem? Z góry dziękuję za wszystkie informacje, odpowiedzi i podpowiedzi... pozdrawiam, Misiorek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.