Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wyprawy na Kilimandżaro |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2017-10-16 19:43:09 |
treść: Spróbuj z firmą Paul Robert Shayo, jest na facebooku. Ja z nim wchodziłem, a tak naprawdę to z przewodnikiem Martinem, świetny gość. Droga to Whisky Road czyli Machame. Byłem też z jego firmą 2 razy na safari i było w porządku. Targuj się, ale to oczywistość. Z Arushy na Zanzibar najlepiej samolotem. Hotel w Moshi załatwiał Shayo, był tani i dobry, nazwy nie pamiętam. Plecak 55-65l zupełnie wystarczy. Karimaty możesz nie zabierać, będą mieli bardzo grube materace . Śpiwór na niskie temperatury, im niższy comfort tym lepiej. Weź mały podręczny plecak na wodę i aparat foto, tego dużego i tak nie Ty niesiesz. Dobrze zabrać pelerynę, a najlepiej poncho przed deszczem. Prądu nie ma, zapasowe baterie lub power-bank. Na noclegu przed atakiem na szczyt jest zimno, możesz zabrać jakąś chemię rozgrzewającą nogi. I oczywiście flaszka też się przyda. Pozdrawiam i życżę wejścia na Uhuru Peak. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.