Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Co myslicie o wspólnym kupnie ziemi w Belize |
| autor komentarza: [fb] Outoff Grid |
| data dodania: 2017-12-22 19:38:42 |
| treść: Witam wszystkich W tym roku spędziłem 3 miesiące w samym Belize , spałem w namiocie pod Palapa , dwa metry do strumienia w którym pływały żółwie i rybki (glonojady oraz Garra rufa). Piłem wode z tego samego strumienia , codziennie jadłem i piłem wode z kokosa który rósł wszedzie. Co więcej jadłem z 30 różnych owoców w trakcie mojej podróży . Szukam osób chetnych i odważnych którzy chcą osiąść się lub przebywć jakiś okres czasu w tropikach, myślę o zakupie wspólnej ziemi w lasie tropikalnym w tym kraju . Powodów jest wiele ,podam kilka z nich : 1. Osoby kupujące ziemie w Belize mają takie same prawa jak obywatel tego Kraju. 2. Nie trzeba wyjeżdzac co miesiąć z kraju , wystarczy przedłużyć wizę w Dangriga , koszt 50 dolarów belizyjskich a więc niecałe 100 zł . A po 5 latach stajecie się rezydentami. 3. Możesz wybudować co chcesz bez zgody urzędników . 4.Cały rok jest cieplo , nie płacisz za ogrzewanie. 5. Wszystko bardzo szybko rośnie , jeśli macie zamiłowanie do permakultury tym lepiej. 6. Europejska definicja czasu przestaje mieć znaczenie w tym wolnym wciąż kraju . 7. Podatki za ziemie są znikome . Etc. Przykładowy pomysł na zakup ziemi niedaleko Belmopan w samym sercu lasu tropikalnego z wieloma strumieniami i rzeką co więcej w górzystym terenie , a więc klimat jest tam przyjemniejszy . Jeśli znalazło by się około 80 osób które sa zainteresowane to już za 15 tys zł na osobę przypada hektar. Pomysłow jest wiele , to tylko przykład . Szukam osób które również myslą o normalnym trybie życia , które maja już dość wyścigu za rzeczami które nie są im wcale potrzebne . dla których większą wartością jest życie w zgodzie z naturą niż jej niszczenie . |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.