Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Kolumbia CZERWIEC - LIPIEC 2018 |
| autor komentarza: jaszon |
| data dodania: 2018-01-03 15:34:22 |
| treść: "Nie czytajcie głupot na temat " bojówek", Kolumbia to najbezpieczniejszy kraj ze wszystkich swoich sąsiadów." To raczej bardzo subiektywne wrażenie. Ja po pobycie w San Pedro de Sula (Honduras) mogę napisać, że czułem się bezpiecznie bo wokół mnie nic się nie działo, Nikt mnie nie napadł ani nie zaczepił. Trupów nie widziałem. A to jest ponoć najbardziej niebezpieczne miasto świata. Rekordzista w liczbie popełnianych zbrodni. Ale ja idąc ulicami tego miasta nie czułem zagrożenia i mógłbym napisać - nieprawda to najspokojniejsze miasto. Dopóki bym mi się coś nie przytrafiło. Kolumbia rzecz jasna nie jest obecnie tak groźna jak jeszcze parę lat. Jednak w Bogocie będąc w muzeum policji rozmawialiśmy z bardzo sympatycznym policjantem. Zaprowadził nas na dach gmachu i pokazywał palcem gdzie można swobodnie i bez obawy łazić nawet w nocy (na pewno La Candelaria i okolice Plaza de Bolivar, tam zresztą głównie zatrzymują się turyści), ale też wskazał dzielnice gdzie nawet policja nie zagląda. Resztki dawnych partyzanckich oddziałów różnych formacji nadal jeszcze działają w rejonach południowo -wschodnich. Również na drogach na południe od Papayan zdarzają się napady. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.