Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Autostopem z Tokio na Okinawe
autor komentarza: żeglarz
data dodania: 2018-01-09 16:13:12
treść:
1. Na lotnisku raczej mówią ale dalej im mniejsza miejscowość tym gorzej. Na migi można się dogadać :), Japończycy bardzo chcą pomóc, faktycznie najlepiej pytać mundurowego, nie znaczy to, że będzie mówił po angielsku tylko nie ucieknie z przerażenia :) Zainstaluj w telefonie jakiegoś tłumacza, szału nie ma ale coś pomoże.
2. O karcie do rozmów nie myśl, kup internetową (np, U-mobile ok 120 zł na 15 dni), zainstaluj jakiś telefon lub komunikator internetowy i nie masz problemu. LTE działa znakomicie. Mając internet możesz korzystać z google map, oprócz pieszych wędrówek masz tam opcje transportu publicznego, działa dobrze.
3. Jeśli jednorazowo to bus z Shinjuku, jeśli będziesz miał jakiś JR pass to pociąg.
Autostop w Japonii nie działa, ja nie próbowałem, ale z tego co słyszałem nie planuj tego.
Na Tokio warto kupić 72 godzinny subway pass za 1500Yen - ponad 3 dni jazdy za niecałe 50 zł.
4. Większość turystów jest z Azji i trudno sie zorientować kto jest turystą.
5. Transport w Japonii (myślę o kolejowym) działa znakomicie więc myślę, że objechać dasz radę, czy warto nie wiem bo będzie to wycieczka typu: rób zdjęcia to w domu zobaczysz gdzie byłeś.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl